11e maand, Nog 1 maand te gaan! :( - Reisverslag uit Catonsville, Verenigde Staten van Maureen Kalfs - WaarBenJij.nu 11e maand, Nog 1 maand te gaan! :( - Reisverslag uit Catonsville, Verenigde Staten van Maureen Kalfs - WaarBenJij.nu

11e maand, Nog 1 maand te gaan! :(

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Maureen

23 September 2009 | Verenigde Staten, Catonsville

Hi iedereen,

Mijn jaar is echt bijna voorbij. Dit is mijn 11e maand dus dat betekent nog een maand te gaan en dan is het jaar voorbij. Het jaar is werkelijk om gevlogen. Over drie weken vertrek ik voor een paar dagen naar Chicago en dan naar Californië! Wat de planning precies is vertel ik straks. Nu maar beginnen met wat ik deze maand weer heb meegemaakt. Het schrijven van een verslag valt me toch soms erg tegen. Wat moet ik schrijven? En schrijf ik niet te uitgebreid? Af en toe stel ik het uit en stapelt het zich op.

De vorige keer was ik gebleven dat ik met Laura het au pair weekend cursus had gedaan en afgesloten heb met winkelen en een filmpje. Die week erna zou Susan komen. Eerst zijn Janine en Jonathan een week naar Atlantic City geweest. Wat heel toevallig was, want de week erna zou ik met Susan daar naartoe gaan. Het was een drukke week, want ik stond er helemaal alleen voor en moest veel rijden. Gelukkig zijn het oudere kinderen en die kunnen zich prima zelf vermaken. Ze hebben hun eigen planning en moeten vaak huiswerk maken waar ze geen hulp bij nodig hebben. Die vrijdag kwam Susan aan op Dulles in Washington. :) Ik vond het weer allemaal erg spannend en hoopte dat alles goed zou gaan. Onderweg naar het vliegveld kreeg ik een keiharde regenbui waardoor je niets meer kon zien. Dat was wel even doodeng. Iedereen reed stapvoets en ik voelde de banden slippen. Remmen was dus geen optie. Eindelijk op Dulles stopte het met regenen en zag ik dat Susan 30 minuten vertraging had en dacht al dat het door de regenbui kwam. Ik stond bij de uitgang waar alle passagiers uitkomen, maar Susan kwam maar niet. Na een uur begon ik me toch wel zorgen te maken en wilde bijna een berichtje sturen totdat ik mijn naam hoorde. Stond ze aan de andere kant van de hekken en bleek dat het vliegtuig aan de andere kant van het vliegveld geland was. Ze heeft dus het hele vliegveld door moeten lopen om mij te vinden. Gelukkig was alles goed gegaan en konden we op weg naar mijn huis. Thuis aangekomen waren Janine en Jonathan ook thuis gekomen en na een korte kennismaking is Susan vroeg naar bed gegaan. Op zaterdag hebben we het heel rustig aan gedaan omdat we op zondag naar Atlantic City zouden gaan.

Zondag vroeg in de morgen de auto ingepakt en op weg naar AC. Onderweg ging alles goed totdat we opeens een regenbui kregen. We waren al bang dat dit een slechte week zou worden, maar dit viel gelukkig heel erg mee. We hebben de hele week stralende weer gehad. Bij het hotel aangekomen keek de manager raar dat we voor een hele week geboekt hadden. Uiteindelijk bleek dit ook wel waar, want na een paar dagen heb je het wel gezien. AC is een soort verkleinde versie van Las Vegas. Alleen ligt het aan het strand met een boardwalk en heel veel casino's. We hebben nog een gokje gewaagd, maar het mocht niet lukken. We hebben meteen alles verkend naardat we aankwamen. Op dinsdag zijn we naar de vuurtoren geweest die je kon beklimmen. 275 trappen. Dit was een hele klim. Susan is beneden gebleven want die zag het niet zitten. Watje!! ;) De buurt zag er erg arm uit en op straat liepen veel zwerfers. Ik zou daar niet op straat willen lopen als het donker is. Ook zijn we die dag dolfijnen gaan kijken want deze zwemmen gewoon rond in de zee. We zijn met een boot de zee opgegaan en hebben een paar dolfijnen zien springen. Helaas waren dit er heel weinig en stelde het niks voor. Ik geloof niet dat ze er echt zin in hadden. :( Eenmaal terug zijn we een aquarium ingegaan om daar nog wat te bekijken, maar deze was erg klein. We waren er dan ook snel doorheen. Woensdag zijn we we naar Cape May geweest omdat we AC toch wel gezien hadden. Het strand was heel vies en klein. Cape May was daarintegen heel mooi. De stranden waren groot en schoon en het zand lekker zacht. De huizen waren prachtig. Echte victoriaanse huisjes met mooie tuinen erbij. De sfeer was relaxed. Als we dit van te voren hadden geweten zou ik best ook nog een paar dagen daar willen blijven. We hebben leuke winkeltjes gezien en zijn een stuk over de boardwalk gelopen. Aan het eind van de middag hebben we nog een paar uurtjes aan het strand gelegen. Op een gegeven moment zag ik allemaal dolfijnen uit het water springen. Dit was een super mooi gezicht. Ze bleven maar komen. Ik heb getracht een paar foto's te maken, maar dit was erg moeilijk. Wel kwamen ze heel dicht bij het strand zodat je ze goed kon zien. Daarna zijn we weer terug naar ons hotel gereden in Ac. Op vrijdag kwam Laura erbij. Ze had de bus vanaf Washington genomen en kwam op vrijdagavond aan. Die zaterdag zijn we naar Ocean City gereden omdat Susan had gehoord dat dit leuker was dan Atlantic City. Dit bleek ook het geval te zijn. De boardwalk was veel leuker met gezellige winkeltjes en mooiere stranden. Er waren weinig casini's wat ook wel een fijna was. Daar hebben we een hele leuke dag gehad en hebben afgesloten in een Mexicaans restaurantje in Ac om Susan der 65e verjaardag te vieren. Het eten was heerlijk en het was erg gezellig. In Nederland gaan we haar verjaardag uitgebreid vieren. 65 jaar is toch een mooie leeftijd. Al vrij snel begon het weer dat weekend snel om te slaan en hadden we alleen maar regen. Op zondag zijn we op tijd naar huis gereden en hebben Laura afgezet bij haar huis. Conclusie: Atlantic City is een leuke stad, maar na een paar dagen heb het het wel gezien. Bovendien moet je veel geld hebben om je daar te kunnen vermaken.

Na een week vakantie begonnen helaas de scholen weer en moest ik weer gewoon aan het werk. Terwijl de kinderen op school zaten hadden wij nog even tijd om iets te doen. Op maandag zijn we naar Baltimore gereden voor een paar uurtjes. Jonathan zei dat de haven heel leuk moest zijn. Na de auto geparkeerd te hebben en een kaartje in de auto te hebben gelegd zijn we naar de haven gelopen. Helaas hadden wij net de verkeerde kant gekozen want aan de andere kant bleek het allemaal veel leuker te zijn. Helaas moesten we weer terug om Alex op te halen. Terug bij de auto reed ik weg totdat Susan zei dat er iets op mijn voorruit zat. Ik snel gestopt, bleek het een bon te zijn van 52 dollar omdat ik te dicht bij een firehydrant stond. :( Ik kon wel janken. Vond het bovendien ook onterecht omdat er geen bord was die zei dat het niet mocht, er strond een betaalautomaat naast die firehydrant en bovendien stonden er andere auto's voor me en achter me geparkeerd. Ik was zwaar pissig. Weggegooit geld. Gelukkig was Susan zo lief om bij te dragen aan het bedrag en dat scheelde heel veel. Ze is een schat! :)

Op woensdag hadden we een rustige dag en zijn we met Pepper een wandeling gaan maken in het park in Columbia. Het park was heel mooi met een grote vijver in het midden. Het weer was prachtig en we hadden een ontspannende wandeling. ;) ;)
Op donderdag zijn we weer Baltimore in gegaan, maar deze keer met Jonathan en Matthew. Zij wilde ons wel een rondleiding geven door alle hoogtepunten van Baltimore. Eerst zijn we het Walters museum ingegaan met mooie schilderijen waaronder ook Nederlandse schilderijen. Daarna zijn we het Washington monument ingegaan die normaal gesproken dicht is, maar deze keer hadden we geluk. Bovenaan hadden we een mooi uitzicht ober Baltimore. Na het monument zijn we de haven in gereden en hebben we een tocht gemaakt met de Duck tour. Deze tour gaat zowel over het land als in het water. Dit was een hele leuke tour waar we veel van Baltimore kregen te zien. Op een gegeven moment gingen we het water in met diezelfde auto die ook een boot bleek te zijn. Dat was wel even knijpen want het is toch altijd de vraag of alles wel goed gaat. Gelukkig zijn we weer heel aan land gekomen. Tijdens de rit kregen we een fluit die het geluid maakte van een eens mochten we mee kwekken met de muziek en de mensen op straat die ook diezelfde fluit om hadden. Een hele leuke attractie voor jonge kinderen. Daarna was het alweer tijd om naar huis te rijden omdat ik Alex moest ophalen. Op vrijdag ben ik met Susan naar de Washington Zoo geweest want daar bleek een mooie panda verbijf te zijn. De auto heb ik in Baltimore geparkeerd en we zijn met de trein Washington in gegaan. Met de auto naar Washington op een vrijdagmiddag is niet te doen. De files zijn verschrikkelijk rond die tijd. De zoo was erg leuk met veel verschillende dieren. Wel moet ik zeggen dat ik Blijdorp leuker vind. Al met al een leuke dag. Helaas moesten we wel weer op tijd terug om Jack weg te brengen want die wilde naar de film. Zaterdag zijn we Washington in gegaan om het Indian museum en het Air en Space museum te bezoeken. Dit was heel indrukwekkend. De museums waren super groot en gratis. We hebben ons daar een hele dag vermaakt. Onze laatste avond hebben we afgesloten in Georgetown. Dit is een super leuke studentenstad met restaurantjes aan het water. Boten meren daar aan en veel jonge mensen. We hebben aan het water iets gedronken en gegeten. Helaas viel het eten erg tegen. Mijn spare ribs waren heel slecht. Het vlees was niet gaar en kon je niet van het bot krijgen. Gelukkig was de ober zo lief om het van de bon te halen. Het was een geslaagde dag. Helaas ging Susan de volgende dag weer naar huis. Ik zal haar de laatste maanden weer erg missen. :)

De rest van de week moest ik weer gewoon werken. De scholen zijn weer begonnen dus dat betekent weer vroeg opstaan. wat wel weer even wennen is als je gewend ben om iedere dag uit te kunnen slapen.

Nog drie weken te gaan en dan is mijn jaar voorbij. Op zondag 4 oktober vertrek ik samen met Laura naar Chicago. Daar blijf ik tot 7 oktober. Daarna vliegen we door naar San Diego tot 19 Oktober. Op 19 Oktober nemen we de bus naar Las Vegas tot 23 oktober. Op 23 Oktober nemen we de bus naar Las Angelos tot 29 oktober. En op 29 Oktober de bus naar San Francisco tot 2 november. Daarna is helaas onze maand weer over en nemen we een vliegtuig naar New York zodat we de volgende dag terug naar huis kunnen vliegen.

Dit was weer een heel verhaal. Mijn volgende verslag komt waarschijnlijk pas als ik in Chicago of Californië zit om daar mijn belevenissen met jullie te delen. Ik heb heel veel zin in mijn laatste maand, maar zie ook op tegen de afscheid. De familie was geweldig en stonden altijd voor me klaar. Ik ga vooral Matthew en Jonathan missen.

Ik hoop dat jullie weer op de hoogte zijn en de foto's mogen natuurlijk niet ontbreken. Veel kijkplezier en tot snel!

xxx Maureen

FOTO'S ATLANTIC CITY

FILMPJES ATLANTIC CITY

FOTO'S BALTIMORE

FOTO'S WASHINGTON DC ZOO

FOTO'S INDIAN EN AIR EN SPACE MUSEUM

• 24 September 2009 - 14:22

Susan:

Je laatste verslag waarschijnlijk.Het is inmiddels een boekwerk geworden.Ik lees dat je Mathew zult missen. Breng hem gewoon mee zou ik zo zeggen. Misschien vind hij Nederland wel leuk. Er komen toch nog wel korte berichtjes en foto's tijdens je rondreis hoop ik. Wil mee genieten hoor en op 4 november gaat de vlag uit.
    xxx

• 11 Oktober 2009 - 16:10

Koos En Ria:

Hoi maureen het is nu echt nog maar even geniet van het laatste restje en tot 4-11 2009
    o,heb nog een leuk boek voor je van s.bakker hahaha xxxx ria

• 22 Oktober 2009 - 18:38

Hardy:

Ik lees nu vanavond, nog twaalf dagen, is dat niet vreemd. Verlang je echt weer naar Nederland? Denk dat het daar toch leuker is.